0
Volg ons op Twitter Share on Tumblr Instagram
Leerlingenstrip

Tip 3: Je school volhangen met eigen ontworpen posters

Je kunt natuurlijk de school volhangen met de posters uit het actiepakket, maar waarom zou je niet zelf één of meerdere posters ontwerpen om door de school te hangen?

Als je wilt dat iedereen weet waar je GSA het over heeft, is zelf een poster maken met de boodschap die je de school in wilt sturen, natuurlijk een gouden idee. 

Posters maken kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld op de computer, maar het kan ook ouderwets met de hand. Misschien heb je bij tekenles of CKV de beschikking over een drukpers. Vraag je tekenleraar of hij zin heeft om mee te helpen. Misschien kan hij het idee wel gebruiken in zijn lessen, dan heeft de hele school er iets aan.

Een goeie posteractie is bijvoorbeeld door de tekst van Artikel 1 van de grondwet te kopiëren, op te blazen en bij de ingang van de school te hangen. Zo kan iedereen lezen wat er over discriminatie in de wet wordt gezegd. Maar je kunt ook je creativiteit de vrije loop laten en een serie portretten van beroemde homo’s en lesbo’s op de gang hangen.

Posters zijn sowieso een goeie manier om iets aan te kondigen, bijvoorbeeld de oprichting van je GSA, een GSA-feest of een filmvoorstelling.

Bart:

Overleg eerst even met de conciërge voor je de posters door de school ophangt, het zou zonde zijn als ze er voortijdig af gehaald moeten worden omdat het een plek betreft waar geen posters mogen hangen.